Angus tomahawk steak aan het spit recept

Angus tomahawk steak aan het spit recept | Bas | BBQuality

Inleiding

Stoer, smaakvol en indrukwekkend! Dat zijn de eerst drie woorden die in mij opkomen bij dit Angus tomahawk steak aan het spit recept. Door deze manier van bereiden wordt het vlees langzaam geroosterd boven open vuur en dit geeft dit fantastische vlees nog meer smaak!

Ingrediëntenlijst

Benodigdheden:

Dry brine

Begin met het voorbereiden van je Angus Tomahawk steak door deze royaal aan beide zijden te bestrooien met het gerookte zeezout. Leg de steak vervolgens in een schaal en dek deze af met plasticfolie. Plaats de schaal in de koelkast en laat de steak een nacht marineren. Deze stap is cruciaal, omdat het zout langzaam in het vlees trekt, waardoor het niet alleen op smaak komt, maar ook zorgt voor een betere korst wanneer je deze later op het spit roostert.

Een dagje later

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng de dome-temperatuur naar 200 graden Celsius.

Rotisserie

Rijg vervolgens de tomahawk steak stevig aan het spit van de rotisserie en bestrooi het vlees met zwarte peper.

Roken van de tomahawk steak

Nu is het tijd om rook toe te voegen aan je Angus Tomahawk steak. Voeg 4 handjes rooksnippers kers toe aan de de kolen. Laat de steak gedurende 20 minuten draaien met de deksel gesloten, waardoor het vlees de rook op kan nemen. 

Het creëren van een mooie korst

Nu gaan we de kamado nog meer zijn werk laten doen! Open de deksel van je BBQ volledig en schuif de ventilatie onder helemaal open, waardoor de temperatuur in de grill snel stijgt. Laat de steak rustig verder draaien terwijl de grill opwarmt.

Meten is weten!

Verwarm de steak totdat deze een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius heeft bereikt. Gebruik hiervoor een digitale vleesthermometer om nauwkeurig te meten. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, haal je de tomahawk steak met zorg van het spit. Om de sappen te laten verdelen en te zorgen dat er geen smaak verloren gaat is het belangrijk om de steak nog 10 minuten te laten rusten voordat je ze aansnijdt.

Serveren

Snijd de Tomahawk steaks in plakken en serveer ze samen met je favoriete bijgerechten. Geniet samen met je gasten van dit fantastische stuk vlees!

Eet smakelijk!

Wil je dit stoere recept in bewegende beelden zien? Bekijk de korte video op BBQuality-TV!

Maak je mijn Angus tomhawk steak van het spit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.