Beefchetta van beef belly recept

Beefchetta runderbuik beef belly | BBQuality

Inleiding

Beef belly is hetzelfde stuk als buikspek van een varken. Omdat ik een wat dunner stuk had, vond ik het wel leuk om hem op te rollen. Na het aansnijden, deed het me erg denken aan porchetta. Vandaar de naam beefchetta. Lees hier mijn beefchetta van beef belly recept.

Ingrediëntenlijst:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Beefchetta

Snij eventueel wat uitstekende stukken van de randen van de beef belly(runderbuik) af, zodat alle randen mooi recht zijn. Smeer de helft van de BBQ-saus aan de binnenkant van de buik en strooi daar de helft van de steak rub overheen.

Rol nu de buik op, zodat de gladde kant aan de buitenkant zit. Bind hem nu met rolladetouw op, net als een porchetta en smeer deze in met de rest van de BBQ-saus. Strooi nu ook de rest van de steak rub over de opgerolde buik.

Strooi vervolgens de whisky rooksnippers op de kolen en zet een bak met water op de rooster. Leg de beefchetta ook op het rooster. Gaar het vlees nu met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 94 graden Celsius. Dit kun je doen door het met rust te laten, maar als je hem sneller klaar wil hebben, kun je de beefchetta ook bij een kerntemperatuur van 72 graden Celsius inpakken in aluminiumfolie of slagerspapier.

Als de kern bereikt is, rol hem dan in de aluminiumfolie of slagerspapier en vervolgens in handdoeken. Leg hem in een koelbox of in een oven die uit staat en dicht is en laat hem minimaal 1 uur rusten.

Serveren

Na het rusten kun je het slagerstouw eraf knippen en 'm daarna in plakken snijden. Schenk er eventueel voor het serveren nog wat BBQ-saus overheen.

Eet smakelijk!

Maak je mijn Beefchetta van beef belly recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

Korte, handige video zien over dit recept? Bekijk 'm hier!