Gerookt MOINK-balls recept

Gerookte MOINK-balls recept | Bas | BBQuality

Inleiding

Gerookt MOINK-balls recept. MOINK-balls, een fantastisch lekkere snack die je moet proberen. In het originele MOINK-ball recept gebruik je voor de saus frambozenjam en balsamicoazijn. Ik ben groot fan van kersen, dus gebruik ik de cherry BBQ-saus van BBQuality. Dit is een lekkere, fruitige saus die eer doet aan het originele MOINK-ball recept.

We kruiden het rundergehakt met verse kruiden, knoflook en Parmezaanse kaas en natuurlijk de BBQuality Pork rub. We roken de MOINK0balls op kersenhout, het resultaat? MOINK-balls waar je niet van af kunt blijven, zó lekker!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 60 gram paneermeel
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Half bosje verse bieslook, fijngesneden (bewaar wat voor garnering)
  • Half bosje verse peterselie, fijngesneden
  • Half bosje verse oregano, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 volle eetlepels BBQuality Pork Rub
  • Half flesje BBQuality The Cherry
  • 80 milliliter room, ongezoet
  • 3 handjes rooksnippers kers
  • 10 plakjes ontbijtspek

Voorbereiding

BBQ aansteken

Stel je BBQ in voor indirect grillen op een temperatuur van 110 graden Celsius. Voeg de kersen rooksnippers toe voor een extra rooksmaak.

Ingrediënten mengen

Snijd alle verse kruiden en knoflook fijn. Bewaar wat fijngesneden bieslook voor de garnering. Meng in een grote kom het rundergehakt met het ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, bieslook, peterselie, oregano, knoflook, BBQuality Pork rub, en ongezoete room. Kneed het geheel goed door elkaar.

Balletjes vormen

Draai van het gehaktmengsel balletjes van ongeveer 35 gram per stuk. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden en wikkel elk balletje in een half plakje spek.

Bereiding

MOINK-balls roken

Plaats de moink-balls op het rooster en rook ze tot ze een kerntemperatuur van 60 graden Celsius hebben bereikt.

BBQ saus & garen tot perfectie

Haal de skillet erbij en giet de helft van de BBQuality cherry saus op de bodem. Voeg de gerookte balletjes toe aan de skillet en giet de rest van de BBQ-saus er overheen.

Gebruik een kwast om de balletjes goed in te smeren met de saus. Zet de skillet met de balletjes terug op de grill en gaar ze verder tot ze een kerntemperatuur van 70 graden Celsius bereiken.

Serveren

Haal de moink-balls van de grill en garneer ze met wat fijngesneden bieslook.

Eet smakelijk!

Deze BBQ-klassieker in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn gerookt MOINK-balls recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!