Gevulde picanha Nederlands dubbeldoel recept

Picanha Nederlands dubbel doel | Gevulde picanha Nederlands dubbeldoel recept | BBQuality

Inleiding:

De picanha of staartstuk heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in de BBQ wereld. Je kan er steaks van snijden en op een spit garen, maar het is ook leuk om een hem eens te vullen en langzaam te garen. De picanha garen we eerst indirect om hem vervolgens na het rusten nog even op de vetkant te grillen. De picanha vullen we met paprika, ui en geraspte kaas. Lees hier mijn gevulde picanha Nederlands dubbeldoel recept.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ aansteken en groentes voorbereiden

Steek de BBQ aan en laat deze tot een temperatuur van 120/130 graden Celsius indirect komen.

Maak nu de uien schoon en snij deze in halve ringen. Snij de paprika in reepjes en meng de ui en paprika.


Picanha insnijden

Nu is het tijd om de picanha open te snijden. Dep eerst de picanha droog met wat keukenpapier. Maak vervolgens een soort zakje van de picanha door deze aan het dikste deel in te snijden. Snij tot aan het puntje van de picanha. Let op dat je de picanha niet los snijd. Vul de picanha nu met de gesneden paprika en ui en voeg als laatste de geraspte kaas toe.

Vet insnijden

Snij het vet van de picanha kruislings in tot aan het vlees. Bestrooi het ingesneden vet met het The Boost zout en wrijf dit in de snedes.

Bereiding:

Picanha garen

Leg de picanha nu op de BBQ, steek een kernthermometer in de picanha en stel deze in op een kerntemperatuur van 46 graden Celsius. Let op dat je de kernthermometer wel in het vlees steekt en niet in de ui en paprika. Als de picanha de kerntemperatuur van 46 graden Celsius heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je de picanha 15 minuten rusten. Maak ondertussen de BBQ gereed voor een directe bereiding op 180 graden Celsius.

Vet uitbakken

Na het rusten is het tijd om het vet van de picanha krokant te maken. Leg de picanha met de vetkant naar beneden op het rooster. Let op dit zal een hoop vlammen veroorzaken. Blijf de picanha op verschillende plekken leggen, zodat deze niet in de vlammen ligt en verbrand. Als het vet krokant is haal je de picanha van de BBQ.

Serveren:

Snij de picanha haaks op de draad in plakken. Serveer de picanha in gesneden plakken op een mooie plank.

Heb je mijn gevulde picanha Nederlands dubbeldoel recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.