Inside skirt vlecht recept

Inside skirt vlecht | BBQuality

Inleiding:

De inside skirt steak is een mooi, maar "vergeten" stukje rundvlees met een heerlijke bite. Ook heeft de inside skirt steak die echte rundvlees smaak. In dit Inside skirt vlecht recept combineren we de steak met gerookt ontbijtspek en een tijm en knoflookolie. We maken een mooie vlecht van de steak die we kruiden met de BBQuality steak rub en het gerookte ontbijtspek.

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding:

Steak en BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 200 graden. Haal de inside skirt steak uit de verpakking en dep deze indien nodig een beetje droog met een stukje keukenpapier. Snij de steak nu in 2 gelijke stukken. Snij nu ieder stuk in de lengte in 3 repen. Let op dat je aan het einde één kant vast laat zitten, dus de repen niet helemaal los snijden. Bestrooi de gesneden steak met de BBQuality Steak rub. Beleg de buitenste 2 repen met ontbijtspek. Leg op iedere reep 2 plakken ontbijtspek zodat deze helemaal bedekt zijn. 

Vlecht de inside skirt steak nu zo strak mogelijk en maak de 3 losse einden vast met een bamboe spies.

Kruidenolie

Maak 2 tenen knoflook schoon en rits de tijm van de harde steeltjes. Hak de knoflook en tijm zo fijn mogelijk en doe deze in een bakje. Voeg hier een flinke scheut zonnebloemolie en peper & zout aan toe. Roer alles goed door elkaar en zet het mengsel even aan de kant tot gebruik.

Bereiding:

Steak garen

Leg de gevlochten inside skirt steak op de BBQ als de BBQ op temperatuur is. Steek de kernthermometer in de vlecht, let op dat je de kernthermometer goed in het vlees steekt en niet er door heen. Stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Smeer de vlecht iedere 10 minuten in met de knoflook tijmolie. Draai iedere 5 minuten de steak voorzichtig om. Haal de steak vlecht van de BBQ als deze een kerntemperatuur van 50 Celsius graden heeft bereikt.  Bij mij duurde dit ongeveer 20 minuten. Laat de steak vlecht nu nog ongeveer 10 minuten rusten.

Serveren:

Snij de steak in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. Bestrooi het geheel met The Boost. Serveer de steak vlecht met wat gegrilde groentes en geroosterde aardappeltjes.

Heb je mijn Inside skirt steak vlecht recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.