Kippenvleugels in augurkensap recept

Kippenvleugels in augurkensap recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Kippenvleugels in augurkensap: een heerlijke, alternatieve manier om vleugeltjes te marineren en pekelen met augurkensap. Het resultaat is sappige kippenvleugeltjes waarbij de augurkensmaak goed doorkomt. Dit gerecht combineert perfect met de Alabama White Sauce, die dezelfde zure en pittige tonen heeft. Een superlekker gerecht!

Ingrediëntenlijst

Kippenvleugels

Alabama white sauce:

  • 360 milliliter mayonaise
  • 120 milliliter appelazijn
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel mierikswortel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel tabasco

Benodigdheden

Voorbereiding

Alabama White Sauce

Voor dit kippenvleugels recept starten we met het maken van de saus! Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en meng ze goed door. Doe deze in een pot of spuitfles en zet het in de koelkast. Deze kan eventueel een aantal weken goed gehouden worden in de koelkast.

Marineren

Kippenvleugels

Doe nu de kippenvleugels in een kom en voeg hier 2 eetlepels van de BBQuality Chicken rub en het augurkensap aan toe. Meng alles goed door elkaar, zodat de kippenvleugels gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en het sap. Dek de kom af met vershoudfolie of een deksel en zet deze in de koelkast. Laat de kippenvleugels minimaal 3 uur tot maximaal 10 uur marineren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe intenser de smaak zal zijn. Voor het beste resultaat kun je de kippenvleugels een keer halverwege de marineertijd nogmaals omscheppen, zodat alle vleugels optimaal de marinade opnemen.

Bereiding

Steek de BBQ aan met een indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar ongeveer 180 graden Celsius. Voor een indirecte opstelling kun je de kolen aan één kant van de BBQ plaatsen, zodat je een gebied hebt waar de kippenvleugels niet direct boven de hitte liggen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt dat de vleugels verbranden.

Haal de gemarineerde kippenvleugels uit het vocht en dep ze goed droog met keukenpapier. Dit helpt om een mooie, knapperige korst te krijgen tijdens het grillen. Voorzie de vleugeltjes van de rest van de BBQuality Chicken rub, zodat ze goed gekruid zijn aan alle kanten.

Leg de vleugels vervolgens op de BBQ op het indirecte gedeelte en sluit het deksel. Gaar de vleugels tot ze een kerntemperatuur van 72 graden Celsius bereiken. 

Haal de vleugels daarna van de BBQ en laat ze even rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich door het vlees kunnen verspreiden, waardoor de vleugels nog sappiger en smakelijker worden. 

Let's eat!

Serveer de vleugeltjes met wat saus eroverheen en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Schep nog wat extra saus op het bord om de vleugeltjes in te dopen. Geniet van dit geweldige recept voor kippenvleugels!

Bekijk een kort filmpje van dit recept op BBQuality-TV!

Maak je mijn kippenvleugels in augurkensap recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!