Kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel

Wilde kreeftenstaart recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Hierbij een simpel, maar zeer smaakvol kreeftenstaart recept. De rauwe bevroren wilde kreeftenstaarten zijn een prachtig product om een heerlijk en eenvoudig gerecht mee te maken. Met deze bereiding, met toevoeging van beenmerg en truffel, past het goed als voorgerechtje. Of maak er een mooi hoofdgerecht van door er lekker wat pasta of risotto aan toe te voegen. Het is ook geschikt als begeleiding bij een mooi stukje tomahawk, côte de boeuf of tournedos, maar ook bij een mooi stukje Iberico secreto om er een smakelijk surf-en-turf gerecht van te maken.

Ingrediëntenlijst

Kreeft:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 200 graden Celsius.

Ga daana door met het hakken van de peterselie en de knoflook en zet alvast een skillet op het vuur met de rundermerg om te laten smelten.

Kreeftenstaart

Nu gaan we de kreeftstaarten voorbereiden. Hiervoor beginnen we door met een schaar door het midden van de bovenkant van de schaal te knippen tot het einde van de staart. Als dat is gedaan, breek er dan bij de laatste schildjes aan het einde van de staart, aan beide kanten van de snede, kleine stukjes af.

Laat de andere schildjes zitten. Nu gaan we heel voorzichtig met de vingers het vlees losmaken aan de binnenkant van de schaal. Probeer de schildjes niet te breken en ga met je vingers helemaal rond het vlees. Als het los is van de schaal maar het achterste puntje nog vastzit, gaan we de schildjes een beetje open drukken en het vlees omhoog halen. Als dat is gebeurd en het zit nog vast aan het einde, kun je het nu bovenop de schaal leggen. Strooi als laatste wat van de rub over het vlees van de kreeft. 

Bereiding

Meng nu door het gesmolten beenmerg, de truffel, knoflook en peterselie. Hou een beetje peterselie achter voor de garnering. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Leg de staarten nu op de barbecue en bestrijk ze meteen met wat van het beenmergmengsel. Gaar de kreeft tot een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden en bestrijk tussendoor nog een paar keer met het beenmergmengsel.

Zodra de kreeftenstaarten de gewenste temperatuur hebben bereikt, breng ze dan op smaak met peper en zout en haal ze van de BBQ.

Serveren

Snijd de citroen in vier parten en doe het overgebleven beenmerg-truffelmengsel in een kommetje. Serveer nu de kreeftstaarten met de citroenpartjes, peterselie en giet er, aan tafel, nog wat beenmerg overheen.

Eet smakelijk!

Check dit filmpje op BBQuality-TV om het nog beter te visualiseren!

Maak je mijn kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!