Pizza Meatlovers recept
Inleiding
Pizza Meatlovers recept. Het recept voor deze pizza is speciaal bedacht voor de echte vleesliefhebbers onder ons. Met een combinatie van gehakt, ontbijtspek en pittige chorizo of peperoni is dit echt een pizza voor de meatlovers onder ons!
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten:
- 1 pizzabol
- 100 gram Fior di latte
- 3 eetlepels BBQuality the Pizza saus
- 1 eetlepel BBQuality All Purpose rub
- 100 gram gehakt
- 4 plakken ontbijtspek
- 9 plakken chorizo of pepperoni
- Semola om pizzabol uit te rekken
Benodigdheden:
- BBQ voor indirecte bereiding of oven
- Pizzasteen
- Extra roosters en deflectors voor de BBQ (indien nodig)
- Schaal of bak voor het ontdooien en laten rijzen van de pizzabol
- Spatel
- Pizzaschep
- Pizzasnijder
- BBQ-handschoenen
- Aanmaakwokkels
Voorbereiding
Deeg:
Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Houd tijdens het bereiden ook zorgvuldig de tijd en temperatuur in de gaten, want het tempo van het proces versnelt naarmate de temperatuur stijgt.
Vlees voorbereiden:
Bak het gehakt rul en voeg de BBQuality rub toe. Haal het gehakt nu uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de plakjes ontbijtspek in vier delen.
Pizza uitrekken
Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.
Vormen van de pizza
Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.
Pizza opmaken
Na het uitrekken spuit je wat tomatensaus op het midden van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over de bodem uit. Verdeel vervolgens de Fior di Latte over de bodem. Voeg het gehakt, ontbijtspek en de chorizo of pepperoni toe.
Pizza bakken
Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.
Bak de perfecte pizza
Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.
Meatlovers pizza serveren
Haal de pizza voorzichtig uit de oven of BBQ met de pizzaschep. Snijd in punten en geniet van de heerlijke meatlovers pizza! Serveer er eventueel een lekker sausje bij.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept in een kort filmpje zien? Bekijk het op BBQuality-TV.
Maak je mijn meatlovers pizza recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!