Oranje burger recept

Oranje burger recept | Dry aged merg burger | Maikel | BBQuality

Inleiding

In dit Oranje burger recept maken we een speciale burger die helemaal in het teken staat van oranje. De burger zelf is bijna helemaal oranje en heeft een lekker pittige smaak door de Cheetos Flamin' Hot en de BBQuality the Burger saus.

Ingrediëntenlijst

Oranje burger:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Zorg ervoor dat de grill goed heet is voordat je begint met het grillen van de burgers, zodat je die perfecte grillstrepen kunt krijgen.

Dry aged merg burgers

Dep de burgers droog met wat keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen. Dit helpt om een mooie korst te krijgen tijdens het grillen. Breng de burgers vervolgens royaal op smaak met de BBQuality Steak rub, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Zet de gekruide burgers daarna apart en laat ze rusten terwijl je de BBQ voorbereidt.


Bereiding

Cheetos

Om deze burger te maken, malen we eerst de Cheetos fijn. Dit kan met een keukenmachine of een vijzel. Zorg ervoor dat ze goed fijn worden.

Smeer nu de beschuitbollen aan de boven- en onderkant in met boter en toast ze aan beide kanten. Doe de fijngemalen Cheetos op een bord en smeer de helft van de beschuitbollen nogmaals in met boter aan de bovenkant en de zijkanten. Rol deze beschuitbollen vervolgens door de Cheetos.

Grillen

Grill de burgers aan beide kanten mooi bruin gedurende ongeveer 4 minuten per kant. Leg, na de eerste keer omdraaien, de plakken kaas op de burgers zodat deze kunnen smelten. Grill de burgers tot een kerntemperatuur van 62 graden Celsius is bereikt.

Serveren

Bouwen maar!

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Leg als eerste de beschuitbollen zonder Cheetos op de borden en doe hier royaal burgersaus overheen. Verdeel hier wat van de zoetzure wortel overheen en leg de burger daar bovenop. Strooi nog wat van het overgebleven Cheetos-poeder over de burger en doe de beschuitbollen met het Cheetos-poeder daar bovenop.

Eet smakelijk!

Dit feestelijke recept in beeld en geluid? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je mijn oranje burger recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq  en ik plaats je gerecht in mijn story!