Picanha burger recept
Picanha burger recept
Picanha burger recept
Zin in een stevige en smaakvolle burger met een twist? Probeer dan dit picanha burger recept! De burger is gemaakt van sappig en mals picanha vlees, bekend om zijn perfecte vetverhouding en rijke smaak. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
Broodje picanha burger en topping
Picanha burger
- 4 picanha burgers á 150 gram
- 4 hamburgerbroodjes
- BBQuality SPG rub
- Boter
Topping salsa
- 1 grote tomaat in blokjes snijden
- 1 kleine zoete ui fijngesneden
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie extra virgin
- 1 theelepel rode wijn azijn
- BBQuality SPG rub
- Plakjes pepperoni
Chimichurri aioli
Chimichurri
- 100 milliliter extra vierge olijfolie
- 35 gram fijngehakte peterselie
- 1 theelepel rode wijnazijn
- 2 theelepels fijngehakte oregano zonder steel
- 1/2 theelepel gekneusde rode peperflakes
- 2 kleine tenen knoflook fijngesneden of door een knoflookpers
- Gemalen zwarte peper naar smaak
- 120 gram mayonnaise
- 4 cherry tomaten ontzaad en in 4 partjes gesneden
Benodigheden
- BBQ met mogelijkheid voor directe bereiding
- Gietijzeren grill of bakplaat
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
BBQ
Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling en zorg voor een dome-temperatuur van 200/220 graden Celsius.
Picanha burgers
Haal het vlees uit de verpakking en maak een kuiltje in het midden van ongeveer een halve centimeter diep en 4 centimeter breed. Door dit te doen, zal de burger minder opbollen door de hitte en behoudt hij beter zijn vorm. Breng daarna de BBQuality SPG rub licht rondom aan.
Chimichurri aioli
Meng alle ingrediënten in een kom totdat alles goed is verdeeld. Zorg ervoor dat de ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn voor een gelijkmatige smaak.
Topping salsa
Meng voor de topping salsa ook alle ingrediënten door elkaar in een kom totdat alles goed verdeeld is. Zet ook de salsa even weg totdat je deze gaat gebruiken.
Bereiding
Burgers grillen
Zodra de juiste temperatuur is bereikt en het gietijzer goed heet is, smeer je een beetje olijfolie op het rooster om te voorkomen dat de burger blijft plakken. Leg de burgers op het rooster en laat ze ongeveer 2 minuten liggen. Draai ze vervolgens om en grill nog eens 2 tot 3 minuten. Meet tussendoor de kerntemperatuur; je wilt de burger rosé serveren, want zo komt hij het beste tot zijn recht. Bij een kerntemperatuur van 56 graden Celsius haal je de burger van de grill en dek je hem losjes af met aluminiumfolie. Smeer een beetje mayo of boter op de onder- en bovenzijde van het broodje en grill het kort.
Grill vervolgens de pepperoni kort tot deze mooi krokant is.
Serveren
Bouwen maar!
Begin met de onderkant van het broodje en smeer hier een royale laag chimichurri op. Plaats vervolgens de gegrilde burger op het broodje en leg er enkele plakjes krokant gegrilde chorizo bovenop. Voeg een schepje verse salsa toe voor extra frisheid. Sluit het broodje en serveer direct. Je smaakvolle picanha burger is klaar om van te genieten!
Eet smakelijk!
Wil je dit gave Argentijnse recept ook graag in een korte instructievideo zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Maak je mijn picanha burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Michael_backyardbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!