Picanha reverse sear recept

Picanha reverse sear recept | BBQuality

Inleiding

De Angus Picanha is altijd een goede keuze! Dit populaire stuk vlees heeft een mooie laag vet en enorm veel smaak. Een perfect stuk voor op de BBQ. In combinatie met de Naked Gun Powder Rub van No Rubbish zet jij een heerlijke maaltijd op tafel! Ik neem je mee in mijn picanha reverse sear recept.

Wat hebben we nodig?

Bereiden van de Angus Picanha

BBQ aan en gaan!

Bereid de barbecue voor op indirect grillen met een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.


Vlees klaarmaken

Mocht je nou geen enorme fan zijn van wat vet op het vlees, dan kun je het vlees een beetje trimmen. Let op: laat er wel altijd nog een dun laagje opzitten, dit beschermt het vlees en geeft het extra smaak.

Snijd vervolgens de Angus picanha kruislings in met een scherp mes. Doe dit niet te diep. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in het vlees zelf snijdt.

Rub je vlees vervolgens stevig in met de Naked Gun Powder Rub van NoRubbish. Het vet laat ik voor wat het is en rub ik niet in.


Op de BBQ!

Als de BBQ op temperatuur is, mag hier je 2 rookchunks aan toevoegen. Eikenhout werkt altijd heel goed bij rundvlees. Plaats nu het vlees op de BBQ en laat het tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius komen.

Zodra dit punt bereikt is, mag het vlees van de BBQ af. Dek het af en laat even rusten. Bereid ondertussen je kamado voor om direct te kunnen grillen.

Verder met direct grillen

Als de barbecue een dome-temperatuur heeft van ongeveer 200 graden Celsius gaan we het vlees affakkelen. Dit doen we door steeds kort het vlees op hoge temperatuur op het rooster om en om te roosteren. Door het smelten van het vet zullen er snel vlammen komen. Het is de bedoeling om een krokant vetrandje te krijgen, maar het mag niet verbranden.

Serveren!

Wanneer het vlees van de BBQ is, laat het nog even 10 minuten rusten. Zorg dat je het vlees tegen de draad in snijdt. Zo maak je het extra mals!

Eet smakelijk!

Makkelijker met een video? Bekijk het hier!

Maak je mijn picanha reverse sear recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story.