Pinsa Serrano recept

Pinsa Serrano recept | MaikelsBBQ | BBQuality 2024

Inleiding

Een heerlijk pinsa Serrano recept. In dit recept krijgt de klassieke pinsa een smaakvolle upgrade met de toevoeging van heerlijke Serranoham, een Spaanse delicatesse die de perfecte tegenhanger vormt voor de romige mozzarella en de frisse accenten van de andere toppings. Het deeg, gemaakt van een unieke mix van meel en ingrediënten, resulteert in een lichte, luchtige textuur die perfect past bij de rijkelijke beleggingen die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Of je nu een doorgewinterde thuischef bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om je smaakpapillen te verwennen, deze pinsa Serrano is een absolute must-try!


Pinsa: 

Benodigdheden: 

Voorbereiding en bereiding

Voorbereiding

Laat het pinsa deeg ontdooien en verwarm de BBQ of oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en zet ze apart. Smeer het pinsadeeg in met de pizzasaus en strooi er fior di latte overheen.

Bereiding

Plaats de pinsa nu in de oven of op de BBQ en bak deze ongeveer 10 tot 15 minuten, totdat de kaas gesmolten is en het deeg lekker krokant is.


Serveren

Haal vervolgens de pinsa eruit en beleg deze met rucola, serranoham en zongedroogde tomaatjes. Rasp ten slotte de formaggio duro er overheen.

Snijd de pinsa in stukken en serveer direct. Geniet van dit heerlijke pinsa Serrano gerecht.

Buon appetito!

Dit gerecht op beeld? Dat kan! Bekijk onderstaand filmpje op BBQuality-TV.

Maak je mijn pinsa Serrano recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!