Pizza Calzone recept met pulled pork

Pizza Calzone recept met pulled pork | Maikel | BBQuality

Pizza Calzone recept. Deze unieke twist op de traditionele Italiaanse Calzone combineert sappige, langzaam gegaarde pulled pork met romige mozzarella, en smaakvolle tomatensaus, allemaal gehuld in een knapperige, goudbruine jasje. Volg dit eenvoudige recept en ontdek hoe je thuis deze overheerlijke pizza Calzone met pulled pork kunt bereiden.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Houd tijdens het bereiden ook zorgvuldig de tijd en temperatuur in de gaten, want het tempo van het proces versnelt naarmate de temperatuur stijgt.

Pizza uitrekken en opmaken

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza opmaken

Na het uitrekken spuit je de 2 eetlepels pizzasaus op één helft van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over helft van de bodem uit. Verdeel vervolgens over deze helft de pulled pork en strooi hier 50 gram van de Fior di Latte overheen. Klap nu de pizza dicht en zorg dat de randen goed stevig bij elkaar komen en druk dit goed aan. Smeer de rest van de tomatensaus over de bovenkant en strooi het restant van de fior di latte over de tomatensaus.

Pizza Calzone bakken

Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pizza Calzone serveren

Als de dichgevouwen pizza klaar is garneer deze dan af met wat peterselie. Geniet van de heerlijke pizza Calzone gevuld met pulled pork! Serveer direct en deel deze de pizza met vrienden en familie.

Buon appetito!

Bekijk dit heerlijke recept in bewegende beelden op BBQuality-TV!

Maak je mijn pizza Calzone recept met pulled pork en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!