• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Pizza Margherita recept

Pizza Margherita recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

De Margherita is de meest traditionele en klassieke pizza, en tevens een uitstekende keuze om het bakken van pizza te leren. Met slechts enkele ingrediënten creëer je een lekkere en eenvoudige pizza.

Ingredienten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Snijd mozzarella of Fior di Latte in blokjes of repen indien niet voorgesneden.

Pizza uitrekken

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza opmaken

Na het uitrekken spuit je wat tomatensaus op het midden van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over de bodem uit. Rasp nu wat formaggio duro over de pizzasaus en leg er een paar blaadjes basilicum op. Strooi vervolgens de mozzarella of Fior di Latte over de bodem en giet een beetje olijfolie over de bodem, waarbij je de rand zoveel mogelijk schoon houdt.

Pizza bakken

Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pizza serveren

Geniet van de heerlijke pizza Margherita, vers en vol van smaak! Serveer direct en deel deze klassieker met vrienden en familie.

Buon appetito!

Check onderstaand filmpje op BBQuality-TV om nog meer zin te krijgen om je homemade pizza te maken!

Maak je mijn pizza margherita recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Italië
Voorbereidingstijd 00:10
Marineertijd 12:00 (ontdooien)
Bereidingstijd 00:15
Aantal personen 1 á 2 personen
 • Pizza deeg
  1 bol
 • Mozzarella of Fior di Latte
  100 gr.
 • BBQuality the Pizza saus
  3 el.
 • Fornmaggio Duro
 • Basilicumblaadjes
 • Olijfolie
 • Semola
Print dit recept