• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Pizza pulled chicken recept

Pizza pulled chicken recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Pizza pulled chicken recept. Sappige stukjes kip, langzaam gegaard met onze All purpose rub gecombineerd met smeltende kaas en een knapperige pizzabodem zorgen voor een heerlijke pizza!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Houd tijdens het bereiden ook zorgvuldig de tijd en temperatuur in de gaten, want het tempo van het proces versnelt naarmate de temperatuur stijgt.

Pizza uitrekken en opmaken

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza opmaken

Na het uitrekken spuit je de BBQ-saus op het midden van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over de bodem uit. Verdeel er vervolgens de Fior di latte overheen. Als laatste verdeel je de pulled chicken over de pizza.

Pizza pulled chicken bakken

Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pulled chicken serveren

Als de pizza klaar is garneer deze dan af met de rest van de BBQ-saus en peterselie. Geniet van de heerlijke pizza pulled chicken, vers en vol van smaak! Serveer direct en deel deze de pizza met vrienden en familie.

Buon appetito!

Bekijk een korte instructie-video op BBQuality-TV!

Maak je mijn pizza pulled chicken recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 6 á 10 minuten
Aantal personen 1 pizza
 • Pizzabol
  1 st.
 • Fior di Latte
  75 gr.
 • BBQuality the Original
  3 el.
 • Pulled chicken
  100 gr.
 • Gehakte peterselie
 • Semola
Print dit recept