Warm gerookte zalm recept

Warm gerookte zalm recept | BBQuality

Inleiding

Een warm gerookte zalm recept/. In dit recept is de zalm met citroenhout gerookt en krijg een een tropische twist. Voldoende voor 4 personen. Lees snel verder!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

We starten met raspen

Rasp alle ingrediënten (citroengras, limoen, Spaanse peper, gember, laos en knoflook) met een microplane, terwijl ze nog bevroren zijn. Dit maakt het raspen gemakkelijker.

Zalm klaarmaken voor BBQ

Smeer de zalmzijde in met een dun laagje olijfolie, inclusief de huid. Dit voorkomt dat de zalm aan het rooster blijft plakken. Bestrooi vervolgens de vleeskant van de zalm met de geraspte ingrediënten en zeezout voor een heerlijke tropische smaak.

Grillen maar!

Steek de kolen in het midden aan met één wokkel. Streef naar een lage temperatuur van 50-70 graden Celsius voor indirect roken. Zodra de wokkel is uitgebrand, plaats je één grote chunk citroen rookhout in het midden van de kolen. Dit geeft de zalm een subtiele rooksmaak.

Leg daarna de zalmzijde met de huid naar beneden op het grillrooster van de kamado.

Sluit de deksel van de kamado en zet de schuiven boven en onder zo dicht mogelijk. Zo houd je de temperatuur laag en wordt de rook goed behouden.

Rook de zalm tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius bereikt, wat ongeveer 4 tot 5 uur kan duren.

Serveren van de warm gerookte zalm

Haal de gerookte zalm van de kamado. Serveer de zalm met je favoriete bijgerechten en geniet van deze heerlijke, tropisch gerookte zalm met een unieke twist! 

Bekijk deze superhandige video!

Maak je mijn warm gerookte zalm recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.