Sucade

Sucade

De Sucade, in het Engels ook wel een Flat Iron genoemd, is een lekker stukje vlees om op tafel te zetten en daarmee je gasten te verrassend. Wat veel mensen niet weten is dat de flat iron ontwikkeld is door teams van de universiteit van Nebraska en de universiteit van Florida. Deze onderzoekers kregen de vraag hoe men anders om kon gaan met de verspilling van het vlees uit de schouder van de koe. Hoewel het een smaakvol en relatief mals stuk vlees is zit er een onmogelijk moeilijk stukje bindweefsel (zeen) in het midden van het vlees. Zij bedachten dat deze zeen eruit moest en dat je dan een geweldig stukje vlees over zou houden. Die zeen wordt ook door ons weggesneden en nadat we dit gedaan hebben, houden we de ‘Flat Iron steaks’,oftewel de Sucade over.

De bereidingswijze

De Flat Iron of Sucade (inmiddels ook in dubbeldoel-variant!) is erg lekker als je hem marineert en is op zijn best als hij niet al te ver voorbij medium gaar is. Het vlees heeft een diepe, rijke smaak waardoor hij perfect past bij vele bijgerechten. Je kunt dit stukje vlees het beste grillen boven een middelhoog vuur, maar ook de caveman manier is erg leuk om te doen. Onze steaks zijn ongeveer een 2 cm dik. Grill het vlees indirect op een iets lagere temperatuur. Hierdoor verkoolt de buitenkant niet en wordt de binnenkant goed verwarmt.

Het is weer eens wat anders, en daarom erg verrassend om op tafel te zetten? Wanneer ga jij ‘m proberen?

Sucade Nederlands dubbeldoel | BBQuality