Verschillende soorten, verschillende maten, maar altijd lekker!

Spareribs van BBQuality!

De spareribs zijn één van de meest bekende stukken vlees voor op de barbecue, en worden over de hele wereld gegeten. Simpel gezegd is het geroosterd vlees aan ribben. De spareribjes vervolgens opeten met de handen is voor veel mensen de charme die bijdraagt aan de hele beleving van het eten van ribs. Het is niet voor niets een stuk vlees dat al jaren enorm populair is in elke huiskamer, of op elke barbecue!

Ze zijn er echter in vele soorten en maten. Zoek maar eens op ‘spareribs’ in de zoekbalk op onze website, en je ziet een grote verscheidenheid aan ribs voorbij komen. Van oudsher zijn ribs varkensvlees, maar tegenwoordig kun je ook andere vleessoorten verkrijgen. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld ook kalfsspareribs krijgen. Deze spareribs zijn wat magerder dan de ‘normale’ varkens spareribs. Een andere, steeds populairder wordende variant zijn de ‘short-ribs‘. Short-ribs zijn de ‘ribs’ van een rund. Je kunt je dus voorstellen dat de short-ribs (beef ribs) een stukje groter zijn.

Naast de vleessoort kan ook de oorspronkelijke plaats van de ribben verschillen. Zo hebben we ook babyback ribs in ons assortiment. Deze komen uit het gedeelte van de ribben dat tegen de ruggengraat aan ligt. Babyback ribs zijn tamelijk krom en bevatten naar verhouding veel en erg mals vlees.

Om de keuze iets gemakkelijker voor je te maken zijn de ribs deze maand juni in de aanbieding! Daarnaast ontvang je bij een besteding boven de 100 euro deze maand anderhalve kilo Iberico spareribs ter waarde van €13,50 helemaal gratis!

Zoals je ziet heb je veel keuze wat betreft het kopen en eten van spareribjes. Natuurlijk wordt het met deze informatie wat duidelijker, maar je zou de verschillende soorten eigenlijk gewoon eens moeten proberen. Alleen dan weet je zeker dat het helemaal duidelijk is!