Boven hooi gerookt rosbief recept

Boven hooi gegaarde rosbief recept | angus kogel | BBQuality

Inleiding

Boven hooi gerookt rosbief recept. Heerlijke rosbief die boven geweekte hooi is gerookt en gebraden. Leuk voor dadelijk tijdens de feestdagen, mooi als hoofdgerecht voor midden op tafel. Maar je kunt hem ook lekker dun snijden voor op een stokbrood of de dunne plakjes vullen als bonbon voor een hapje.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar de 200 graden Celsius. Week de hooi alvast minimaal één uur van te voren in de rode wijn.

Bereiden van de rosbief

Voorbereiding vlees

Haal de kogel of achtermuis een paar uur van te voren uit de koelkast, zodat 'ie op temperatuur kan komen. Smeer het vlees vervolgens in met de mosterd en strooi de rub eroverheen. Pak nu het slagerstouw en bind de kogel of muis samen met de rozemarijntakjes mooi dicht, zo blijft de rozemarijn eromheen zitten.

Op de BBQ

Plet nu de 4 tenen knoflook. Zodra de BBQ op temperatuur is plaats je de geperforeerde schaal boven de kolen en leg daar de hooi, knoflook en de vuurkruiden in.

Plaats vervolgens het rooster erboven. Leg hier de rosbief bovenop en gaar deze nu tot een kern van 51 graden Celsius. Zo wordt het vlees mooi rosé van binnen. Mocht je hem verder gegaard willen hebben, verhoog dan de kerntemperatuur naar wens. Haal daarna de rosbief van de barbecue en laat rusten voor ongeveer 10 minuten.


Serveren van de rosbief

Na het rusten kun je het slagerstouw eraf knippen. Snijd de kogel/achtermuis in de gewenste plakken. Wil je 'm lekker dun snijden? Laat dan de rosbief afkoelen in de koelkast voor het snijden. Eet smakelijk!

Op BBQuality-TV vind je een superhandige video van dit recept!

Maak je mijn boven hooi gerookt rosbief recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story