• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Broodje rosbief recept

Broodje rosbief recept | Angus rosbief gekruid | Ronald | BBQ rookie | BBQuality

Inleiding

Een simpel, maar oh zo lekker broodje rosbief recept. Een broodje rosbief doet het altijd goed in broodjeszaken, maar het is uiteraard nog lekkerder om het zelf te maken! De Angus rosbief die ik in dit recept heb gebruikt is al heerlijk gekruid met de beef rub van Noskos.

Ingrediënten:

  • circa 1,0 kilo Angus rosbief gekruid
  • 4 broodjes naar keuze
  • Truffelmayonaise
  • 100 gram rucola
  • 80 gram Parrano kaasvlokken (1 zakje)

Benodigdheden:

Voorbereiding en bereiding

Voorbereiding van de BBQ:

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 100 graden Celsius.

Bereiding Angus rosbief:

Leg de rosbief met de kernthermometer erin op de barbecue. Stel de kerntemperatuur in op 42 graden Celsius. Om de garing gelijkmatig te houden, draai je het vlees halverwege even om. Wanneer het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt haal je deze van de BBQ. Pak de rosbief nu in aluminiumfolie in en laat hem ongeveer een uur afkoelen in de koelkast. Dit maakt het straks, wanneer je het vlees gaat snijden, een stuk makkelijker.

Serveren

Snij de broodjes open en smeer een goede hoeveelheid truffelmayonaise over de bodem van de broodjes. Verdeel nu de rucola over de broodjes, zodat deze allemaal voorzien zijn van een mooi groen bedje. Leg vervolgens de gesneden rosbief ruim op de broodjes. Strooi er tot slot nog wat van de Parrano kaasvlokken bovenop om het broodje rosbief helemaal af te maken.

Eet smakelijk!

Kijk op BBQuality-TV een hele korte video van dit simpele, maar erg lekker recept

Maak je mijn broodje rosbief recept en post je die op Instagram, tag dan @bbq_rookie en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 01:20
Aantal personen 4 personen
  • Angus rosbief gekruid
    ca 1,0 kg.
  • Broodjes
    4 st.
  • Truffelmayonaise
  • Rucola
    100 gr.
  • Parrano kaasvlokken
    80 gr. (1 zakje)
Print dit recept