Croissant burger recept met pulled pork

Croissant burger recept met pulled pork | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit croissant burger recept met pulled pork is een verrassende twist op de traditionele burger. Deze croissant burger combineert sappig vlees met de zachtheid van croissantdeeg. Perfect voor een heerlijke maaltijd van de grill.

Ingrediënten  

Benodigdheden


Voorbereiding

BBQ

We beginnen met het aansteken van de BBQ. Maak je BBQ gereed voor een directe bereiding en stook de BBQ op tot een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

Croissant

Begin met het voorbereiden van de croissantbroodjes. Haal het deeg uit de blikken en rol de deegrollen uit. Snijd elke rol in drie stukken, zodat je in totaal zes broodjes hebt. Druk ze plat tot ze ongeveer de gewenste grootte hebben, houd er rekening mee dat ze nog iets zullen rijzen tijdens het bakken. Klop een ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak ze af volgens de instructies op de verpakking.

Bereiding

Grillen

Leg de pulled pork in een skillet op de BBQ en grill de burgers aan beide zijden mooi goudbruin, ongeveer 3 minuten per kant. Draai de burgers om en leg op elke burger een plak cheddar, zodat deze kan smelten. Voeg ook twee plakken uitgebakken spek toe aan elke burger. Controleer met een thermometer of de burgers een kerntemperatuur van 68 graden Celsius hebben bereikt.

Serveren

Bouwen maar!

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Snijd de croissantbroodjes open en leg wat rucola en plakjes augurk op het onderste broodje. Plaats de burger erbovenop, voeg een portie pulled pork toe en bedek alles royaal met burgersaus. Serveer direct en geniet van je croissantburger!

Eet smakelijk!

Wil je graag een korte video zien om dit recept nog beter te begrijpen? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn croissant burger recept met pulled pork en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!