• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel

Inleiding

Gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel. Dankzij de voorbereiding vooraf is het snel en eenvoudig, ideaal om ontspannen te genieten met gasten aan de keukentafel zonder te veel tijd in de keuken door te brengen. BBQ aan, zalm erop, wijntje erbij, en genieten maar!

Ingrediënten voor de zalm:

Ingrediënten rub:

  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel witte basterd suiker
  • 1 takje tijm

Ingrediënten topping:

  • 50 milliliter crème fraîche
  • 50 milliliter mayonaise
  • Sap van de bloedsinaasappel
  • Wat rasp van de schil
  • 1 eetlepel rub

Voorbereiding

BBQ voorbereiden:

Bereid de BBQ voor en laat deze opwarmen tot een dome-temperatuur van 160 graden Celsius. Zorg ervoor dat je de zalm straks indirect kunt grillen met behulp van een hitteschild. Voeg, zodra de BBQ op temperatuur is, enkele handjes rooksnippers toe aan de kolen om een subtiele rooksmaak aan de zalm toe te voegen.

Zalm voorbereiden:

Dep de zalm droog met keukenpapier en leg hem met de huid naar beneden op je snijplank. Maak aan de bovenzijde sneetjes in de zalm, ongeveer om de 2,5 cm. Snijd door tot halverwege, maar niet tot het vel. Bestrooi de zalm vervolgens met de zelfgemaakte rub en wrijf het voorzichtig in. Voeg in elke snee een half plakje sinaasappel en een dubbelgevouwen plakje salami toe. Zorg ervoor dat het stevig vastzit.

Zalm op de BBQ

Zorg ervoor dat de BBQ op de juiste temperatuur is, ongeveer 160 graden. Voeg, voordat je de zalm op de BBQ legt, nog wat handjes rooksnippers toe aan de kolen voor extra rooksmaak. Deze keer is er gekozen voor appelhout, wat zorgt voor een milde zoete rooktoets. Gaar de zalm indirect gedurende ongeveer 30 minuten, totdat deze een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt.

Aan tafel!

Serveer de zalm op een fraaie houten plank en verdeel de topping over de zalm. Snijd aan tafel in porties en verdeel deze over de borden. Combineer het gerecht met een heerlijke witte wijn waarin de citroensmaak ook terugkomt, voor een extra fijne smaakexplosie. zo serveer je een perfect gerookte zalm recept.

Smakelijk eten!

Dit filmpje op BBQuality-TV maakt het recept nog wat makkelijker. Veel kijkplezier!

Maak je mijn gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel en plaats je dit op Instagram? Tag dan @cookingintwente en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:50
Aantal personen 4 personen
  • Zalmzijde met vel
    600 gr
  • Bloedsinaasappels
    3-4 st.
  • Plakjes salami
    5-8 st.
  • Venkelzaad
    1 el.
  • Mosterdzaad
    1 el.
  • Peper en zout
    Naar smaak
  • Witte basterd suiker
    1 el.
  • Takje tijm
    1 st.
  • Crème fraîche
    50 ml.
  • Mayonaise
    50n ml.
  • Sap van de bloedsinaasappel
    Naar smaak
  • Wat rasp van de schil
Print dit recept