Pizza cheeseburger recept

Pizza cheeseburger recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

In dit pizza cheeseburger recept komen 2 fastfood klassiekers samen! De pizza en de cheeseburger. Dit recept combineert het beste van beide werelden op een knapperige pizzabodem. Een heerlijke traktatie voor elke liefhebber van comfortfood!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Deeg:

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Houd tijdens het bereiden ook zorgvuldig de tijd en temperatuur in de gaten, want het tempo van het proces versnelt naarmate de temperatuur stijgt.

Vlees voorbereiden:

Begin met het gehakt rul te bakken en voeg dan de rub toe. Als het gehakt gaar is, haal je het uit de pan en laat je het afkoelen.

Pizza uitrekken en vormen

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza opmaken en bakken

Na het uitrekken spuit je wat tomatensaus op het midden van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over de bodem uit. Strooi hier nu de cheddar kaas overheen. Nu mag het gehakt ook over de bodem verdeeld worden samen met de rode ui en augurk.

Pizza bakken

Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pizza cheeseburger serveren

Zodra de pizza uit de oven of van de BBQ komt, verdeel je er de ijsbergsla overheen en voeg je de Bigger than Mack saus er aan toe voor een heerlijke finishing touch!

Wil je dit pizza recept in bewegende beelden zien, bekijk het op BBQuality-TV.

Maak je mijn pizza cheeseburger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!