Angus picanha recept
Inleiding
Angus picanha recept met rabarber aardbeien compote
Deze rabarber aardbeiencompote, met zijn zoetzure smaak, past uitstekend bij een stuk reverse sear picanha. De frisse compote vult de volle smaak van het vlees goed aan, waardoor een mooi contrast ontstaat dat beide ingrediënten tot hun recht laat komen.
Ingrediënten
Angus picanha
- circa 1 kilo (Angus) picanha
- 1 eetlepel No Rubbish No Mercy Rub
- 500 gram rabarber
- 250 gram aardbeien
- 1 sjalot
- 75 milliliter O'Donnell Moonshine Strawberry-Rhubarb
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- No Rubbish The Boost
Benodigdheden
- BBQ voor directe en indirecte bereiding
- Skillet
- Spatel
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
BBQ
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte, breng deze naar een dome-temperatuur van 150 graden Celsius, en verwarm de skillet meteen mee.
Picanha
We beginnen met het insnijden van het vet van de picanha. Snijd het vet kruislings in tot net boven het vlees, zodat het tijdens het grillen mooi kan smelten en heerlijk krokant wordt. Deze techniek zorgt ervoor dat de picanha zijn sappigheid behoudt en extra smaak krijgt. Breng vervolgens de No Rubbish No Mercy rub aan op het vleesgedeelte, waarbij je ervoor zorgt dat het goed in het vlees wordt gemasseerd voor maximale smaak. Op het vetgedeelte breng je alleen wat zout aan. Dit zorgt ervoor dat het vet een knapperige korst krijgt zonder de kruiden te verbranden, waardoor de pure smaken van de picanha nog beter tot hun recht komen
Rabarber aardbeien compote
Nu kun je de rabarber schuin in wat dikkere plakken snijden en de sjalot in fijne halve ringen. De aardbeien kun je, als ze klein zijn, doormidden snijden en als ze groot zijn, in vieren.
Bereiding
Rabarber aardbeien compote
Verhit een beetje olie in de skillet en bak de sjalot kort aan. Voeg daarna de rabarber toe en bak deze even kort mee. Voeg vervolgens de honing, moonshine, de helft van de aardbeien en de balsamico toe en roer alles goed door elkaar. Leg nu de picanha met het vet naar boven op de BBQ en laat alles rustig garen. Roer de rabarber af en toe door tot alles mooi zacht is geworden en uit elkaar begint te vallen, dit duurt ongeveer 30 minuten. Voeg dan de rest van de aardbeien toe en haal de skillet van het vuur.
Picanha afgrillen
Gaar ondertussen de picanha tot een kerntemperatuur van 43 graden Celsius en haal deze daarna van de BBQ. Bouw de BBQ om naar directe hitte en verhoog de temperatuur naar een dome-temperatuur van 220 graden Celsius. Zodra de BBQ op temperatuur is, kun je de picanha gaan afgrillen. Begin met de vetkant naar beneden en let goed op voor eventuele vlammen. Zodra het vet een mooi kleurtje heeft gekregen, draai je de picanha om en grill je de vleeskant tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Haal de picanha van de BBQ en laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aan gaat snijden.
Serveren
Garneren en serveren
Na het rusten kun je de picanha in mooie plakken aansnijden. Strooi er vervolgens wat van de No Rubbis The Boost zout overheen voor extra smaak. Serveer de picanha samen met de rabarber aardbeien compote voor een heerlijke combinatie van smaken.
Eet smakelijk!
Wil je de vlammen in bewegende beelden zien? Kijk dan op BBQuality-TV.
Maak je mijn Angus picanha recept met rabarber aardbeien compote en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!
Beoordelingen
heerlijk