Brisket

Brisket

Brisket, één van de uitdagingen voor de echte BBQ-fanaat! Het is Nederland wat minder bekend, maar als je het eenmaal eens geprobeerd vergeet je het niet snel meer. Het is daarentegen zeer bekend in Texas. Het vlees komt uit de lagere buik van het rund, en staat bekend als werkvlees. Hierdoor is hij wat steviger van smaak. Aan de buitenkant van de brisket zit een vetlaagje, en het vlees zelf is ietwat gemarmerd. Ook de maat van het stuk vlees valt op: het is een flink stuk! Als je een hele brisket hebt, ook wel een “whole packer” genoemd, dan bestaat die uit twee spieren die niet in dezelfde richting lopen. Eén van die spieren wordt min of meer vierkant gesneden en wordt de flat genoemd, het deel dat daar op ligt is een beetje driehoekig van vorm en wordt de point genoemd.  Wij verkopen uitsluitend whole packers.

Het vlees is een bekend stuk vlees in het wedstrijdcircuit. De uitdaging zit ‘m er in om het grote stuk vlees uiteindelijk mals op tafel te zetten. Hierdoor is het een hele uitdaging, en daarom ook een ideaal stuk vlees om te gebruiken tijdens wedstrijden.

Geduld!

De sleutel tot succes: Geduld! Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden. Het wordt over het algemeen vrij snel droog, mits je het goed in de gaten houdt. Het vereist daarom een low & slow bereiding. Dit moet ervoor zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De marmering in het vlees zorgt bovendien ook dat het vlees bij een low&slow bereiding mals blijft.

In ons assortiment hebben wij verschillende varianten op de brisket. Probeer het eens uit en ga de uitdaging aan. Wij zijn benieuwd!

Brisket | BBQuality