Côte de Boeuf

Côte de Boeuf

Côte de Boeuf is een steak die bekend staat om zijn rijke marmering. Dit wil zeggen dat er in het spiervlees sprake is van een dooradering van vet. Het vet zit echt in het vlees, wat de smaak ten goede komt. Côte de Boeuf is eigenlijk een mooi woord voor ribstuk en wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is, waardoor het vlees fijner van structuur is en daarom zachter in de mond. Door de aanwezigheid van een duidelijke vetstructuur is het altijd vol van smaak. Een grote lap vlees met een mooi stuk bot eraan. Het is een prachtig en stoer gezicht wanneer het op de barbecue ligt!

Naast de ‘normale’ Côte de Boeuf beschikken we over een angus-variant en een DubbelDoel-variant.

Bereidingswijze

Wanneer je dit stuk vlees op de barbecue gaat bereiden, is het aan te raden een deel in te richten waarop je het vlees indirect kunnen bakken. Schroei het rundvlees eerst dicht, om het vervolgens op het indirecte deel langzaam te garen. Dit kost tijd, maar het is uiteindelijk meer dan waard.Laat de temperatuur niet te hoog worden, en laat het vlees aan het einde even rusten zodat de sappen zich gelijkmatig over het vlees kunnen verdelen.

Met Côte de Boeuf kun je veel kanten op. Wat te denken van Boeuf Bourguignon, een overheerlijk BBQuality recept!

Eet smakelijk!

Cote de Boeuf Nederlands dubbeldoel | BBQuality