Entrecote

Entrecote

Entrecote is een stuk rundvlees, gesneden uit de dunne lende. Het is een herkenbaar stukje vlees, met een mooi laagje vet aan de rand. Meteen een eerste tip: snijd dit randje niet weg, ook als je niet zo van vet houdt! Dit vet gaat tijdens het bakken namelijk wat smelten en komt daarom de smaak van het vlees ten goede. Wanneer je niet zo vet houdt, kun je dit vet na het bakken alsnog wegsnijden! Wanneer je entrecote letterlijk vertaald vanuit het Frans naar het Nederlands, krijg je ’tussen de ribben’. Weet je ook meteen waar het precies vandaan komt.

Varianten

Bij BBQuality hebben we verschillende varianten op de entrecote in ons assortiment. Zo hebben we de ‘reguliere’ entrecote, maar ook de angus variant. Dit stuk vlees afkomstig van graangevoerde runderen is ontzettend mals. Ook de kalfsentrecote is bij ons te krijgen. Kalfsentrecote is een stuk malser dan runderentrecote.

Over het algemeen is het aan te raden om het vlees eerst dicht te schroeien op hoog vuur. Bak het daarna op laag vuur rosé. Op de barbecue zou je in dit geval een stuk in kunnen richten waar je het vlees direct kan bakken, en een stuk waarop je het indirect kan verwarmen. Zout het vlees pas na het bakken. Een laatste tip van het huis: hat heel lekker is bij entrecote is verse dragon.

Nog eens op je gemakje bekijken hoe je het beste een entrecote kan bakken? Kijk eens naar deze aflevering van BBQuality TV, en vind uit hoe je gemakkelijk een heerlijke entrecote op tafel kunt zetten!