Pizza steak recept

Pizza steak recept | Diamanthaas | Maikel | BBQuality

Inleiding

Pizza steak recept. Een recept speciaal voor de mensen die van zowel pizza's als steaks houden. Een hele mooie combinatie al zeg ik het zelf! Lees dit eenvoudige recept en ontdek hoe je thuis deze smaakvolle pizza steak kan bereiden.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Deeg:

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het ontdooien van de pizzabollen in een schaal of bak. Zorg ervoor dat je koelkast tussen 1 en 4 graden Celsius staat. Bij warmer weer kan je de bak buiten de koelkast zetten, wat ongeveer 6 uur kan duren. Nadat de bollen ontdooid zijn, laat ze 2 tot 4 uur buiten de koelkast staan om lichtjes te laten rijzen. Zorg ervoor dat ze ongeveer 20% in volume toenemen. Houd tijdens het bereiden ook zorgvuldig de tijd en temperatuur in de gaten, want het tempo van het proces versnelt naarmate de temperatuur stijgt.

Vlees voorbereiden:

Voorzie de diamanthaas van de rub en bak deze in de pan of grill hem op de BBQ tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Laat het vlees vervolgens rusten.

Pizza uitrekken en opmaken

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza opmaken

Na het uitrekken spuit je wat tomatensaus op het midden van de bodem. Spreid deze vervolgens met een lepel in ronde bewegingen over de bodem uit. Rasp nu wat formaggio duro kaas over de tomatensaus en leg er een paar blaadjes basilicum op. Strooi vervolgens de fior di latte over de bodem en giet er een beetje olijfolie overheen, maar vermijd de rand, die proberen we zo schoon mogelijk te houden.

Pizza bakken

Schuif de pizza voorzichtig in de oven of op de BBQ. Houd rekening met de baktijd; hoe hoger de temperatuur van de oven of BBQ, hoe sneller de pizza klaar is. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Als je een pizzaoven gebruikt, is de pizza meestal al binnen 2 minuten klaar; bij een BBQ of oven duurt dit langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pizza steak serveren

Als de pizza klaar is snij dan de diamanthaas in plakken. Verdeel eerst de rucola over de pizza en dan de diamanthaas en rasp er nog wat extra parmezaanse kaas overheen.  

Smakelijk eten!

Dit recept zien in een hele korte video? Bekijk het op BBQuality-TV.

Maak je mijn pizza steak recept en plaats je dit op Instagram?  Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!