Short ribs

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe bereid ik short ribs op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je op een simpele manier een (Wagyu) short rib (beef ribs/flat ribs) kan bereiden op de BBQ. Dit fantastische stuk vlees is mooi gemarmerd en heeft een lange low & slow bereiding nodig. Hierdoor is dan ook een indirecte opstelling op de BBQ nodig.

Verder laat Dirk zien hoe je het vlies moet verwijderen, zodat de short ribs nog beter van smaak zijn. Slechts met een toevoeging van enkele kruiden wordt dit een erg smaakvol gerecht. Als sidedish bij de short rib maakt Dirk baked beans. Super lekker op een broodje!

Smakelijk eten!

Meer informatie

Short rib

Short ribs bestellen bij BBQuality

Op zoek naar een smaakvolle en sappige delicatesse om op je grill te bereiden? Bestel nu short ribs (ook wel flat ribs genoemd) bij BBQuality, dé specialist in hoogwaardig vlees. Met onze topkwaliteit short ribs kun je thuis een culinair feestje op tafel toveren.

Probeer het zelf: short ribs grillen

Short ribs worden gekenmerkt door de zachte structuur en subtiele rooksmaak. Het vlees is afkomstig van de kleinere ribben van de rund. Short ribs zijn de perfecte keuze voor liefhebbers van slow-cooked vlees met een onweerstaanbare smaak. Omdat het vlees dooraderd is met vet zorgt deze manier van bereiden voor een extra intense smaak.

Short ribs zijn niet gemakkelijk te verkrijgen in Nederland. Dit komt door de populariteit van de spareribs. Het verschil tussen spareribs en short ribs zit ‘m in de lengte van het bot. Klinkt logisch toch 😉

BBQ of kamado: short ribs bereiden

Ontdek hoe je deze smakelijke ribben zelf kunt grillen. Of je nu een beginnende grillmeester bent of een doorgewinterde BBQ-expert, onze tips en trucs helpen je om de short ribs tot in de perfectie te bereiden.

Short ribs kunnen op verschillende manieren worden bereid, maar voor de beste resultaten kun je kiezen voor een BBQ of kamado. Het bereiden van dit vlees kent een lange bereidingstijd, maar dat is het zeker waard!

Start met het klaarmaken van de BBQ voor indirect garen en zorg dat de temperatuur de 110 graden Celsius bereikt. Snijd het vlies, aan de onderzijde van de short ribs, weg met een scherp mes. Probeer hierbij niet teveel vlees weg te snijden, dat zou natuurlijk zonde zijn. De short ribs mogen vervolgens ondergedompeld worden in jouw favoriete rub. 

Het duurt ongeveer 7 uur voordat het vlees volledig gegaard is. Er moet namelijk een kerntemperatuur van 94 graden Celsius worden bereikt. Daarna mogen de short ribs van de BBQ worden gehaald en onder het aluminiumfolie worden gelegd. Laat het vlees een half uur tot één uur rusten. 

Maak jouw gerecht compleet door de short ribs te serveren met wat frietjes en een heerlijke salade. 

Ontdek de short ribs bij BBQuality

Bij BBQuality staan we garant voor kwaliteit en passie voor vlees. Onze short ribs zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat elke rib aan onze strenge normen voldoet. Op onze website vind je recepten, tips en tricks om jouw grillvaardigheden te verfijnen, of je nu een enthousiaste amateur of een doorgewinterde chef-kok bent.

Ontdek hier de wereld van short ribs en andere culinaire hoogstandjes op onze website. Bestel vandaag nog en laat je verrassen door de ongeëvenaarde smaak en kwaliteit die wij te bieden hebben.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Spareribs
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Shortribs