Short ribs

Short ribs

Short ribs, heb jij er al eens van gehoord? In Amerika hebben ze het over back of short-ribs. Ze worden in Nederland ook wel beef-ribs genoemd, maar in ons land hebben ze een tijdje op de achtergrond gestaan. Dit komt met name omdat de spareribs, het grote broertje van de short ribs, enorm populair zijn. Maar, onderschat de short ribs niet!

Short ribs komen uit de ribben van een rund. Short ribs zijn een stukje groter, ze bezitten namelijk een groter bot maar er zit ook meer vlees aan. Wanneer je short ribs op de goede manier bereidt, glijdt het vlees letterlijk van het bot af wanneer je het uiteindelijk op gaat eten. Er zit een mooie marmering in het vlees, wat ervoor zorgt dat het vlees ook nog eens enorm mals is!

De bereidingswijze

Voor het bereiden van short ribs heb je wat tijd nodig. Het beste is om dit vlees ‘low & slow’ te garen op de BBQ. De short ribjes bezitten van zichzelf al veel smaak, maar je kunt het altijd nog zout en peper gebruiken om alles op smaak te kijken. Ken je trouwens onze overheerlijk rub al?

Wanneer je begint, verwijder dan even het dikke vlies aan de onderkant van de ribs. Zorg er daarna voor dat je de barbecue inricht met een deel waarop je indirect kunt varen. Leg de ribs vervolgens op de barbecue, en zorg hierbij dat de barbecue niet te heet wordt. Richt je hierbij op een temperatuur die ligt rond de 65°C. Vervolgens kun je de ribs in aluminiumfolie wikkelen, waarbij je de ribs verder gaart tot een temperatuur van 90°C. Vergeet na het garen niet het vlees nog even tot rust te laten komen in folie, waardoor de sappen zich gelijkmatig door het vlees kunnen verdelen.

Wil je nog eens op je gemakje bekijken hoe het bereiden van deze ribs werkt? Geen probleem! We hebben een aantal recepten op de website voor je klaarstaan, die je precies vertellen hoe je dit mooie stukje vlees kunt bereiden. Wat te denken van bijvoorbeeld van short ribs van Driekus? Of  de short ribs met taco’s?

Wij van BBQuality wensen jou smakelijk eten!