BBQuality is de online slager voor een heerlijk stuk vlees.Mark Gruntjes
Terug

Spareribs

BBQuality-ribs | BBQuality
Actie
€ 10,50€ 9,95

BBQuality-ribs

v.a. 1400 gr. · Per stuk

0
€ 13,93
Iberico buikrib | BBQuality

Iberico buikrib

v.a. 900 gr.

0
€ 10,13
Iberico ribfingers | BBQuality

Iberico ribfingers

v.a. 900 gr.

0
€ 16,65
Iberico spare-ribs | BBQuality

Iberico spare-ribs

v.a. 1600 gr. · 2 stuks

0
€ 15,20
Smokey ribs | BBQuality

Smokey ribs

v.a. 400 gr. · per stuk

0
€ 5,58
Spare-ribs 10 kg | BBQuality
Actie
€ 79,50€ 74,50

Spareribs (10 kg)

0
stuk(s)
€ 74,50
Varkens sparerib met ketting | BBQuality

Spareribs met ketting

v.a. 700 gr.

0
€ 6,48
Spare-rib met ketting extra dik bevleesd | BBQuality

Spareribs met ketting extra dik bevleesd

v.a. 800 gr. · extra dik bevleesd

0
€ 7,80

Voorgegaarde spareribs

500 gram

0
stuk(s)
€ 5,50

Spareribs

De spareribs zijn één van de meest bekende stukken vlees voor op de barbecue, en worden over de hele wereld gegeten. Simpel gezegd is het geroosterd vlees aan ribben. De spareribjes vervolgens opeten met de handen is voor veel mensen de charme die bijdraagt aan de hele beleving van het eten van ribs. Het is niet voor niets een stuk vlees dat al jaren enorm populair is in elke huiskamer, of op elke barbecue!

Ze zijn er echter in vele soorten en maten. Zoek maar eens op ‘spareribs’ in de zoekbalk op onze website, en je ziet een grote verscheidenheid aan ribs voorbij komen. Van oudsher zijn ribs varkensvlees, maar tegenwoordig kun je ook andere vleessoorten verkrijgen. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld ook kalfsspareribs krijgen. Deze spareribs zijn wat magerder dan de ‘normale’ varkens spareribs. Een andere, steeds populairder wordende variant zijn de ‘short-ribs‘. Short-ribs zijn de ‘ribs’ van een rund. Je kunt je dus voorstellen dat de short-ribs (beef ribs) een stukje groter zijn.

Naast de vleessoort kan ook de oorspronkelijke plaats van de ribben verschillen. Zo hebben we ook babyback ribs in ons assortiment. Deze komen uit het gedeelte van de ribben dat tegen de ruggengraat aan ligt. Babyback ribs zijn tamelijk krom en bevatten naar verhouding veel en erg mals vlees.

Zoals je ziet heb je veel keuze wat betreft het kopen en eten van spareribjes. Natuurlijk wordt het met deze informatie wat duidelijker, maar je zou de verschillende soorten eigenlijk gewoon eens moeten proberen. Alleen dan weet je zeker dat het helemaal duidelijk is!

Bekijk trouwens ook eens deze aflevering, waarin we uitleggen hoe je spareribs het beste klaar kunt maken!