Wangen

Bekijk onze recepten

Varkenswangetjes fully loaded patato recept | BBQuality

Varkenswangetjes loaded potato recept

Varkenswangetjes loaded potato recept. Varkenswangen zijn top om low en slow te garen op de BBQ. Dit resulteert in een smaakvolle lekkernij!
Bekijk het recept over Varkenswangetjes loaded potato recept
Italiaans runderstoof recept met sucade en guanciale | BBQuality

Italiaanse runderstoof met sucade en guanciale recept

Dit Italiaanse runderstoof met sucade en guanciale recept is lekker sterk van smaak. Combineer het gerecht met pasta of aardappelpuree.
Bekijk het recept over Italiaanse runderstoof met sucade en guanciale recept
Gestoofde varkenswang recept | BBQuality

Gestoofde varkenswang recept

In dit gestoofde varkenswang recept wordt het vlees mooi gerookt en gestoofd. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees! Bekijk hier het recept.
Bekijk het recept over Gestoofde varkenswang recept
Gerookt kalfswang recept | kalfswang gevliesd | BBQuality

Gerookt kalfswang recept

Gerookt kalfswang recept. In de recept een lekkere bbq twist: kalfswang burnt ends bereid op de kamado! Probeer hem nu.
Bekijk het recept over Gerookt kalfswang recept
Oosterse varkenswangen recept | BBQuality

Oosterse varkenswangen recept

Oosterse varkenswangen recept. Een heerlijk low and slow recept met Oosterse smaken. Makkelijk en lekker! Proef het goede leven!
Bekijk het recept over Oosterse varkenswangen recept
Kalfswang stoof recept | BBQuality

Kalfswangenstoof recept met stoofkrieltjes en geroosterde hazelnootjes

Dit kalfswangenstoof recept is in één pan te maken. Zeer handig voor op de BBQ, maar ook voor een Joystove. Heerlijk voor de koudere dagen!
Bekijk het recept over Kalfswangenstoof recept met stoofkrieltjes en geroosterde hazelnootjes

Iberico varkenswangen

Een mooi recept van BBQuality. Iberico varkenswangen, een gerecht dat je misschien nog niet gegeten hebt, maar je ongetwijfeld zal doen verbazen!
Bekijk het recept over Iberico varkenswangen
Eindresultaat varkenswang Recept - BBQuality

Varkenswang , bloemkoolcreme, bloemkoolsalade, granny smith, baby paksoi, serano ham

Wil jij een keer varkenswang bereiden op sterrenkok niveau? Probeer dan een het onderstaande gerecht. De ingrediënten zijn voor 10 personen.
Bekijk het recept over Varkenswang , bloemkoolcreme, bloemkoolsalade, granny smith, baby paksoi, serano ham

Video

Gerookt kalfswang recept

Ontdek de verrukkelijke wereld van de kalfswang! Hoewel dit vlees minder bekend is, biedt het een ongekende smaakervaring.

In dit recept gaan we voor échte perfectie door de kalfswang op lage temperatuur te bereiden. Dit zorgt voor een supermals eindresultaat. De toevoeging van onze Pink Devil Rub, samen met een vleugje whisky, worcestershiresaus, roomboter en bruine suiker, geeft deze lekkernij een heerlijke BBQ-twist. Laat je verrassen door dit unieke gerecht en ontdek de veelzijdigheid van de kalfswang!

Wangen

Ontdek de wereld van wangen bij BBQuality

Probeer nu de wangen van BBQuality. De varkens- en kalfswangen zijn, zoals de naam al verraad, afkomstig uit de wang van een varken. De kaken van het dier zijn voortdurend in beweging, wat zorgt voor een zachte textuur en heerlijke smaak van het vlees. Varkenswangen behoren daarom tot de categorie 'werkvlees'. Vanwege de aanwezigheid van veel pezen zijn ze perfect geschikt voor slow cooking. En daar zijn wij fan van!

Laat je verrassen door de smaakvolle mogelijkheden van varkens- en kalfswangen. Wij bieden topkwaliteit, zodat jij thuis kunt genieten van dit heerlijke stukje vlees.

Slow cooking op de BBQ of kamado

Slow cooking brengt het beste naar boven in jouw varkenswang! En dit doe je zo: begin met het ontvliezen van de wangen. Heb je hier geen zin in? Geen probleem! We hebben ook al gevliesde varkenswangen beschikbaar in ons assortiment.

Vervolgens ga je door met het garen van de wangen in bier, wijn of bouillon voor een subtiele smaak en een botermalse bite. Bereid de wangen op een lage temperatuur, rond de 110-120 graden Celsius. Hierdoor wordt het bindweefsel geleiachtig. Deze gelatine geeft de saus een mooie binding en houdt het vlees sappig. Let op de temperatuur: een te hoge temperatuur zorgt ervoor dat het vlees uitdroogt.

Neem de tijd voor de bereiding, en je wordt beloond met een geweldige resultaat!

Ontdek de wangen van BBQuality

BBQuality nodigt je uit om de heerlijke varkens- en kalfswangen te proberen. Succes is gegarandeerd met dit malse, sappige en smaakvolle vlees! Wacht niet langer en bestel vandaag nog.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?