• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Pizza sandwich recept met eend

Pizza sandwich recept met eend | MaikelsBBQ | BBQuality 2024

Inleiding

Dit pizza sandwich recept met eend is een verrassend en grappig recept om je pizzabollen een keer wat anders te gebruiken. Het bereiden van een pizza sandwich is eenvoudig en leuk, waardoor het een geweldige optie is voor een snelle lunch, een heerlijk diner of als hapje voor een gezellig feestje.

Pizza sandwich recept met eend: 

Benodigdheden: 

Voorbereiding

Ontdooien:

Begin minimaal 12 uur van tevoren met het plaatsen van de pizzabollen in de schaal of bak. Doe dit direct vanuit de vriezer om ze te laten ontdooien. Zorg ervoor dat je koelkast goed koud staat, bij voorkeur tussen 1 en 4 graden Celsius. Hoe warmer het is, hoe sneller het deeg ontdooit. Als je het proces wilt versnellen, zet de bak dan buiten de koelkast. In dat geval zal het ongeveer 6 uur duren, afhankelijk van de kamertemperatuur.

Zodra de bollen ontdooid zijn en in de koelkast staan, laat ze dan 2 tot 4 uur buiten de koelkast om lichtjes te laten rijzen. Ze moeten ongeveer 20% in volume zijn toegenomen. Houd hierbij ook de tijd en temperatuur in de gaten, want hoe warmer het is, hoe sneller dit proces verloopt.

Eend bakken

Eend bakken:

Snijd het overtollige vet van de eendenborst en maak kruiseling insnijdingen zonder het vlees te raken. Breng op de vleeskant de BBQuality SPG rub aan en bestrooi de kant waarop de huid zit met zout. Verhit een pan op middelhoog vuur of verwarm de BBQ tot 180 graden Celsius met een directe opstelling. Plaats de eend met de vel kant naar beneden en bak deze krokant. Draai de eend vervolgens om en bak verder op de vleeskant tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Als de gewenste kerntemperatuur is bereikt haal de eendenborst dan uit de pan of van de BBQ en laat vervolgens rusten.

Pizza uitrekken

Leg een flinke hoop semola op je werkbank waar je de pizzabol wil uitrekken. Strooi wat semola op de pizzabol die je wil gebruiken en ook wat op de spatel. Steek eventueel de spatel onder de randen van de pizzabol en vervolgens onder de bol om deze uit de bak te halen. Leg de bol ondersteboven op de semola en strooi wat extra semola op de bovenkant.

Vormen van de pizza

Begin voorzichtig met je vingers van binnenuit naar buiten te drukken, waarbij je zoveel mogelijk lucht naar de rand verplaatst en ongeveer 1 cm van de rand onaangeroerd laat. Als je de bol eenmaal wat hebt opgerekt, dan draai je deze om en ga je verder, zodat de pizza de gewenste grootte heeft en niet te dun is. Til de pizza op, klop het overtollige semola van de pizzabodem en strooi wat semola naast het hoopje op de werkbank. Leg hier de bodem bovenop.

Pizza sandwich bakken

Na het uitrekken van de pizza, smeer je wat olijfolie op de bovenkant en verdeel het uit. Vouw de pizza nu dubbel, druk echter niet te hard aan. Dankzij de olie zal de pizza tijdens het bakken niet aan elkaar kleven, zodat je deze daarna kunt vullen. Schuif de pizza sandwich voorzichtig in de oven of barbecue. Houd rekening met de baktijd, waarbij een hogere oventemperatuur of barbecue zorgt voor een snellere bereiding. Controleer af en toe hoe de pizza bakt en draai deze indien nodig. Bij gebruik van een pizzaoven is de pizzasandwich meestal binnen 2 minuten klaar; bij een barbecue of oven duurt dit meestal langer.

Bak de perfecte pizza

Lees hier onze uitgebreide blogpost over het bakken van de perfecte pizza.

Pizza serveren

Maak de sandwich nu voorzichtig open en smeer vijgenchutney op de onderkant. Leg de rucola er bovenop. Snijd de eendenborst in plakken en verdeel deze over de sandwich. Verkruimel de geitenkaas over de eend en voeg de rode uienringen toe. Druppel wat balsamico cremq over het geheel. Zo heb je het perfecte pizza sandwich recept met eend.

Eet smakelijk!

Om het wat nog wat duidelijker te maken hebben we een kort filmpje geplaatst op BBQuality-TV

Maak je mijn pizza sandwich recept met eend en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 00:10
Marineertijd 12:00 (ontdooitijd)
Bereidingstijd 00:10
Aantal personen 1 pizza
 • Pizzabol
  1 st.
 • Eendenborstfilet
  1 st.
 • BBQuality SPG rub
  1 el.
 • Geitenkaas
  50 gr.
 • Vijgenchutney
  1 el.
 • Rucola
  1 handje
 • Rode ui
  ¼ st.
 • Balsamico crema
 • Olijfolie
 • Zout
 • Semola
Print dit recept