Runderachtermuis

Runderachtermuis

Runderachtermuis

De runderachtermuis is een mooi mager stuk vlees. Hierdoor is het een héél interessant stuk vlees om mee te werken. In de achtermuis zitten geen vliezen en zenen. De achtermuis is een stuk rundvlees dat zich aan de achterkant van het rund bevindt. Het zit tussen de platte bil en de bovenbil.

Uit de achtermuis kun je onder andere rosbief snijden. Rosbief (in het engels roast beef) is een mager stuk vlees dat mals is en dun wordt gesneden. Carpaccio is ook een product dat van de achtermuis gesneden kan worden. Snij de rosbief altijd ‘dwars op de draad’ in heel dunne plakken anders ervaar je het vlees als taai. Je kunt er ook een runderrollade van maken. Een mooi stukje vlees die je op vele manieren kan bereiden. Waar je de achtermuis ook voor kan gebruiken is beef jerkey. Een lekker hapje voor bij een biertje of een wijntje, boordevol eiwitten. Past ook fantastisch bij een eiwitrijk dieet.