Bavette / vinkenlap

Bavette / vinkenlap

De bavette is in Nederland een relatief onbekend stuk vlees, maar in Frankrijk is het inmiddels een enorm gewild stuk vlees. In de Nederlandse restaurants zie dit stuk vlees echter steeds vaker op de kaart staan. De Bavette is de dikke rand vlees die in de vang van het rund zit en is een stuk werkvlees van het dier. De structuur is vrij grof en het vlees is eigenlijk wat hard en stug, maar dit betekent niet dat het geen lekker vlees is, integendeel! De Bavette is een heerlijk stukje biefstuk, met een lekkere bite! Let er wel op met het snijden dat je tegendraads snijdt. Dus haaks op de draad van het vlees.Doe je dit niet kan kan het vlees nogal taai zijn.

De engelse benaming is flank steak. Bij BBQuality verkopen we Bavette van diverse Grass of grain fed runderrassen. Op dit moment kunnen we de Dubbeldoel én Angus varianten aanbieden in diverse portie groottes zo hoef je niet altijd een groot stuk vlees te bereiden. Beiden heerlijk mals en van top kwaliteit zoals jullie van ons gewend zijn.

Probeer ook eens een van de heerlijke bavette recepten die we reeds voor jullie uitgeprobeerd hebben. Je kunt ze hier vinden.