Eend

Eend

Eend is door zijn kenmerkende smaak en dieprode vlees in veel landen een ware delicatesse. Het is een stukje vlees dat je eigenlijk het hele jaar door kunt eten, maar met name in de koudere maanden aan populariteit wint. Wanneer eenden de koudere maanden ingaan, eten ze extra veel om een laagje vet op te bouwen. En dit laagje vet geeft eend die overheerlijke smaak. Bij BBQuality werken we speciaal met tamme eend omdat deze het hele jaar door verkrijgbaar is.

Eend is bovendien enorm mals. Dit komt omdat het dier erg veel beweegt, en het daarnaast ook heel gevarieerd eet. Dit resulteert in vlees dat enorm zacht en mals is. Met eend kun je tevens heel veel kanten op. Je kunt het bakken, grillen, braden, stoven of stomen. Het is gemakkelijk te bereiden, want het vlees heeft niet veel nodig om op smaak te komen. Bak ook even het vetrandje mee, want dit zorgt voor net dat extra beetje smaak!

Wanneer ga jij ‘m proberen?