Vis

Bekijk onze recepten

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta | Dirk | BBQuality

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta

Dit wilde kreeftenstaart recept met verse pasta is de manier om een heerlijk verfijnd recept te maken voor de liefhebbers van kreeft.
Bekijk het recept over Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta
Wilde kreeftenstaart recept | Maikel | BBQuality

Kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel

Kreeftenstaart recept. De rauwe bevroren wilde kreeftenstaarten lenen zich perfect voor een heerlijk gerecht met beenmerg en truffel.
Bekijk het recept over Kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel

Gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel

Gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel. Dankzij de voorbereiding vooraf is het snel en eenvoudig te maken!
Bekijk het recept over Gerookte zalm recept met salami en bloedsinaasappel
Gerookte en gegrilde coquilles recept | BBQuality

Gerookte en gegrilde coquilles recept

Gerookte en gegrilde coquilles recept: een heerlijk voor- of tussengerecht voor de feestdagen. Zacht van smaak en een mooie presentatie!
Bekijk het recept over Gerookte en gegrilde coquilles recept
Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept | Garnalen met kop en staart gepeld 6/8 | BBQuality

Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept

Het black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar smaakt ook ontzettend lekker. Test 'm nu!
Bekijk het recept over Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept
Warm gerookte zalm recept | BBQuality

Warm gerookte zalm recept

Het warm gerookte zalm recept is een gerecht met een unieke, tropische twist! Serveer de zalm met je favoriete bijgerechten.
Bekijk het recept over Warm gerookte zalm recept

Video

Gerookte zalm op de BBQ

In deze aflevering laten Dirk en Claus uitgebreid zien hoe je een zalm rookt op de BBQ.

Meer informatie

Diamanthaas

Diamanthaas is een stukje vlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd. Joden mochten van oudsher geen vlees uit de achterkant van het rund eten. Jacob vocht, zo leert de bijbel, immers met een engel die de heup van de aartsvader ontwrichtte. Daarom is eten uit de achterkant van een rund taboe. Het stukje vlees tussen de schouders van het rund was echter zeer populair onder de Joodse bevolking. En daarom heet het stukje vlees ook wel jodenhaas. Weet u dat ook weer!

De diamanthaas/jodenhaas

Het stukje vlees wordt nog wel eens verward met een longhaas. Dit klopt niet, want de longhaas bevindt zich tussen de ribben van het rund. De diamanthaas is een puntig stukje vlees, die je eigenlijk aan de vorm al kan herkennen.

De diamanthaas is bovendien het meest malse stukje vlees uit de schouder van het rund. Dit komt omdat het vlees nooit een werkfunctie heeft gehad. Je kunt de diamanthaas op verschillende manieren bereiden, maar aan te raden is om het eerst op direct vuur dicht te schroeien, waarna je het op indirect vuur langzaam laat garen. Je kan het in kleine stukjes snijden, maar ook serveren als een soort ossenhaas. Kortom, je kunt veel kanten op!

Dat je er veel kanten mee op kunt, kun je zien in dit recept. Hier laten we zien dat je met een diamanthaas prachtige gerechten op tafel kunt zetten!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Diamanthaas