Procureur

Bekijk onze recepten

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe maak ik Pulled pork van procureur? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk verschillende manier zien om de procureur te bereiden. Ook legt hij uit wat het verschil is tussen een boston butt en de procureur.

Het eerste gerecht is een broodje shoarma op de BBQ. Om te beginnen worden er dunne lapjes van de procureur gesneden. Vervolgens wordt het vlees van een eigen gemaakt kruidenmengsel voorzien. De shoarmareepjes worden daarna op een hoge temperatuur gegrild. Het gerecht wordt afgemaakt met een krokant broodje en een lekker huisgemaakt sausje.

Voor het tweede gerecht laat Dirk zien hoe je op de BBQ of kamado van de varkensprocureur pulled pork kan maken. Hij begint met het kruiden van de varkensnek met onze BBQuality Pork rub. Daarna geeft hij uitleg over  de kerntemperaturen van het vlees. Ook vertelt hij over hoe de verschillende soorten rookhout het vlees een extra smaakje mee kunnen geven. Daarna gaat de BBQ zijn werk doen. Uiteindelijk serveert hij er een heerlijke broodje hamburger mét pulled pork als extra toevoeging. De hamburger die hij gebruikt is er één van onze hardlopers uit ons ruime hamburgerassortiment: de Nederlandse dubbeldoel burger. Kijk dus snel verder voor het eindresultaat.

Meer informatie

Procureur

Procureur bestellen bij BBQuality

Heb je ooit al gehoord van een procureur? Als het antwoord nee is, dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met dit verborgen juweeltje. De varkensprocureur is een prachtig gemarmerd stuk vlees boordevol smaak.

Het sappige en malse braadstuk wordt vaak gebruikt om pulled pork van te maken, omdat het perfect is voor low & slow cooking. De procureur krijgt hierdoor een volle en rijke smaak.

Probeer het eens: procureur

Procureur wordt steeds bekender in ons land. Hoe de procureur aan zijn naam komt, is een interessant verhaal! Het woord procureur komt namelijk van advocaat of woordvoerder, en dit vlees is dan ook een vooraanstaand deel van het varken, gelegen direct achter de kop. Misschien wat vergezocht, maar zeker een grappig feitje!

Procureur wordt voornamelijk gebruikt voor het bereiden van pulled pork, een bekend gerecht waar je vast vaker van het gehoord. Pulled pork is een gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en is dus gemaakt van varkensprocureur. In de zuidelijke staten is het een ware delicatesse, en inmiddels heeft het zijn weg gevonden naar de rest van de wereld. Pulled pork is eigenlijk procureur die heel langzaam wordt gegaard en vervolgens in kleine stukjes wordt getrokken. Je kunt het eten zoals het is, toevoegen aan salades of serveren op een broodje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Procureur = Pulled pork bereiden

Wil je het beste uit je procureur halen? Dan is slow cooking de sleutel tot succes. Langzaam en laag garen zorgt ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken. Dit resulteert in heerlijk mals vlees. De BBQ moet een temperatuur hebben van 110 tot 120 graden Celsius. De procureur moet meerdere uren garen voor het perfecte resultaat. De kerntemperatuur moet uiteindelijk tussen de 90 en 95 graden Celsius uitkomen. Zodra deze temperatuur is bereikt, is het vlees onweerstaanbaar lekker! Haal het van de BBQ en gebruik vervolgens twee vorken om de procureur uit elkaar te trekken. Het resultaat is botermals, overheerlijk vlees dat smelt in je mond.

Ontdek het bij BBQuality

Bij BBQuality willen we je kennis laten maken met de veelzijdige wereld van de procureur. Bestel vandaag nog en ontdek nieuwe culinaire avonturen. Of je nu kiest voor pulled pork, slow cooking, of andere bereidingswijzen, je zult versteld staan van de smaak en textuur van dit vlees. Kies voor kwaliteit en ontdek de mogelijkheden van procureur bij BBQuality. 

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat voor vlees is procureur?
Wat voor varkensvlees is er allemaal?
Wat is het beste varkensvlees?
Wat is varkensvlees?
Wat is het malste varkensvlees?
Wat kost een kilo varkensvlees?